Ezek az elektromos fűtés legfőbb előnyei

Az elektromos központi fűtésnek számos előnye van a hagyományos fűtési formákhoz képest, és mindez a radiátoros technológiával függ össze. Az elektromos központi fűtésnek számos előnye van a hagyományos fűtési formákhoz képest, és mindez a radiátoros technológiával függ össze. Az elektromos radiátoraink szuperokosak, sokat spórolhat a segítségükkel, és még egészségesebbek is.
Ezek az elektromos fűtés legfőbb előnyei

Karbantartási költségek

Egy háztulajdonos legrosszabb rémálma: egy reggel arra ébred, hogy víz folyik át a mennyezeten. A szétrobbanó csövek veszélyt jelentenek a hagyományos központi fűtésre, akár a szélsőséges hideg, akár az elrontott barkácsolás következtében, így többszázezer forintos kárt okozhatnak az otthonában.

Az elektromos fűtés üzemben tartásához sokkal kevesebb alkatrész kell, így kisebb a hiba lehetősége. Bojler nélkül a központi fűtést nem kell rendszeresen szervízelni – ez pedig nagyszerű hír nemcsak a lakástulajdonosok, hanem a bérbeadók számára is.

Tehát az elektromos központi fűtés egyértelműen kevesebbe kerül, de vajon jobb-e, mint a hagyományos központi fűtés? Nézzünk meg néhány kulcsfontosságú tényt az elektromos fűtés által kínált kényelemről és szabályozásról!

Otthona kényelmének megőrzése

Az elektromos központi fűtés kulcsa, hogy a megfelelő radiátorokat válassza otthonába - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Hagyományos központi fűtés esetén az egész házban kissé eltérő méretű radiátorok lehetnek, de nagyjából ugyanúgy működnek, fokozatosan felmelegítve a levegőt konvekción keresztül. Az elektromos központi fűtéssel a helyiség méretétől és felhasználásától függően kiválaszthatja a legjobb radiátort.

Egy keskeny folyosóra például jól jön egy karcsú elektromos radiátor, amely a legkisebb helyeken is elfér, és konvekcióval működik, és a meleg levegőt irányított szellőzőnyílással vezeti a helyiségbe, így az gyorsan és hatékonyan felfűthető.

A komfort vezérlésű elektromos radiátor nagyobb helyiségben is működne – olajjal megtöltve, hosszú ideig megtartja a hőt, minimális költséggel maximális fűtést biztosítva.

Fürdőszobájába elektromos törölközőtartókat is választhat, amelyek praktikusak és stílusosak is – mivel minden radiátornak saját termosztátja van, ezek együtt működnek, hogy otthona kényelmét minimális energiafelhasználással biztosítsák.

Teljesen programozható

Senki sem szereti a kazánt programozni, a vízzel töltött radiátorok pedig egyedül úgy vezérelhetők, ha ki- vagy bekapcsolja azokat. Ezzel szemben az elektromos központi fűtésnek köszönhetően az egyes radiátorok teljesen önállóan vezérelhetők, és hihetetlenül egyszerűen programozhatók. A hőmérsékletet és a napszakot szobánként választhatja ki, hogy fűtése lépést tartson az életmódjával.

Mivel az egyes radiátorok egymástól függetlenül figyelik a szobahőmérsékletet, csak akkor kapcsolnak be, ha szükséges – így minden nap pénzt takaríthat meg. Ha olyan helyiségei vannak, amelyek nem szorulnak túl gyakran fűtésre, egyszerűen válassza a „fagyálló” módot, hogy megakadályozza, hogy a hőmérséklet 5 fok alá süllyedjen.

Egy ilyen okos fűtési rendszerrel megnyugodhat, hogy otthona egész évben kényelmes, és alig kell karbantartást végezni – valójában csak akkor lesz szükség az elektromos központi fűtés szabályozására, amikor frissíti a szobapreferenciákat.

Kapcsolódó cikkek

4 tipp a férfias lakás kialakításához

4 tipp a férfias lakás kialakításához

A férfiak jelentős hányada nem szeret a lakberendezéssel foglalkozni, pedig nagyon lényeges, hogy otthonos legyen a lakásod. Ezt pedig csak úgy érheted el, ha a személyiségedet is beleviszed.

Kandalló típusok és stílusok

Kandalló típusok és stílusok

A kandallók számos különböző típusa és stílusa létezik, amelyek lehetővé teszik, hogy megtaláljuk az otthonunkhoz leginkább illőt.

Hogyan vásároljunk luxushatást keltő bútorokat?

Hogyan vásároljunk luxushatást keltő bútorokat?

Íme, néhány tipp, hogy a mostani gazdasági helyzetben is szép tárgyakkal gyarapítsuk az otthonunkat.