Jó rajztudás nélkül is lehetsz művész

Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amellyel különleges, egyedi képeket alkothatsz.
Jó rajztudás nélkül is lehetsz művész - Különleges montázsok készítése

Egyedi képekkel nem csak akkor díszítheted a lakásod falát, ha jól tudsz rajzolni vagy festeni, ugyanis a montázsok is nagyszerűen mutatnak, másrészt elkészítésük is egyszerűbb. Elő a régi és új újságaiddal, és egy jó ollóval, majd kezdődhet is az alkotás!

Egy montázs attól lesz szép és hangulatos, ha hasonló képeket válogatunk össze, vagyis például esküvői tematika köré rendezzük a fotókat. A/4-esnél nagyobb színes kartonpapíroknak is hasznát vehetjük, így ezeket se felejtsük el beszerezni a hobbiboltban.

Készíthetünk elgondolkodtató összeállítást is, hiszen sok-sok művész a képeit használja fel arra, hogy felhívja valamilyen témára a figyelmet. Mi az, ami leginkább foglalkoztat minket? Az állatvédelem? A klímaváltozás hatásai? A nők helyzet a munkaerő piacon?

Különleges szegélyeket készíthetünk egy farkasfogas ollóval, vagy ha mi magunk vágunk érdekes geometriai mintákat a fotók szélére. Elő a háromszögekkel, félkörökkel, négyzetes formákkal, bátran variáljuk őket!

Ajándékot is készíthetünk ily módon a szeretteinknek. Ne az eredeti fotót vágjuk szét, hanem fénymásoljuk le jó minőségben, fotópapírra, és ezzel dolgozzunk. A bátyusnak vicces, a mamának kedves képeslap készülhet például. Eresszük szabadjára a fantáziánkat, kapcsoljunk ki egy kicsit, és adjuk át magunkat az alkotás örömének!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthet a meditáció a teljesítmény javításában

Hogyan segíthet a meditáció a teljesítmény javításában

A meditáció nemcsak a belső nyugalom és tudatosság forrása, hanem számos előnnyel járhat a teljesítményünk szempontjából is.

Alapvető különbségek a női és a férfi agy között - A gyulladás és a traumák is különbözően hatnak a két nem agyára

Alapvető különbségek a női és a férfi agy között

A férfiak és a nők agya különböző. Másként reagálnak a gyulladásra, a fejet érintő traumára. A cikkben bemutatunk néhány különbséget és azt, hogyan védekezhetünk a gyulladás ellen.

Jó rajztudás nélkül is lehetsz művész - Különleges montázsok készítése

Jó rajztudás nélkül is lehetsz művész

Ma már rengeteg lehetőséget kínál fel számunkra az internet. Akár még kreatívak is lehetünk és ehhez különösebb rajztudásra sincs szükségünk.