Ingatlanközvetítő nélkül

Ha azon gondolkodik, hogy "ingatlanügynök nélkül kellene eladnom a házamat", a jelenlegi ingatlanpiac és az interneten megtalálható szolgáltatások megkönnyítik a dolgát.
Ingatlanközvetítő nélkül

Eladni a házamat ingatlanügynök nélkül

Ha ingatlanügynök nélkül szeretné eladni a házát, akkor Önnek rendre igénybe kell vennie ingatlanhirdetési portálokat a siker érdekében. Nyilván a hirdetésébe azt is bele kell írnia, hogy „Ügynökök kíméljenek!”.

Ha Ön is böngészi az ingatlanhirdetési piacot, akár csak azért, hogy elhelyezze ingatlana értékét egy sávba a látott tapasztalatok alapján, akkor biztos Ön is lát sok ilyen hirdetést.

Érdekesség, hogy ennek az értékesítési formának egyébként a tengerentúlon van egy 4 betűsre rövidített megnevezése is, az ilyen eladókat "FSBO" eladóként ismerik. Az FSBO a "for sale by owner" kifejezés rövidítése. Az FSBO eladók mindig is léteztek. Az utóbbi néhány évben két fő tényező miatt itthon is sokkal elterjedtebbé váltak.

Forró ingatlanpiac

Valljuk be, nem olyan rég volt, hogy a felpörgött, ezáltal „forró” hazai ingatlanpiac az ország számos részén az ingatlanügynököket kissé jelentéktelenné tette. A járvány előtt volt olyan, hogy a lakások átlagosan kevesebb, mint egy hónapig voltak a piacon. Ne feledjük, ez volt az az átlagos idő, ami egy otthon eladásához kellett, beleértve a lepusztult ingatlanokat is. Egy ilyen piacon sok lakástulajdonos csodálkozott, hogy miért kellene fizetnie több százalékos jutalékot egy olyan ingatlanügynöknek, akinek nem kellett sokat tennie.

Internet-használat

Az ingatlanhirdetési oldalak fejlődése így az elmúlt négy-öt évben robbanásszerűen megnőtt. Ahogy a vevők és az eladók egyre jobban megismerték ezeket az oldalakat, gyakran az interneten kerestek otthonokat ahelyett, hogy ingatlanügynökkel járnák a helyeket. Ez azt eredményezte, hogy az eladók azon tűnődtek, miért kellene százalékos jutalékot fizetniük egy ingatlanügynöknek, amikor egy olyan oldal, mint az ingatlantender.hu magánszemélyeknek díjmentesen biztosítja a helyet, hogy egy házat felrakjanak az oldalra. Nyilván nem tudtak sok okot találni erre.

Nincs ingatlanügynök

A döntést, hogy ingatlanügynök nélkül adja el a házát, körültekintően kell meghoznia. Ha jól érzi magát az értékesítési folyamatban, akkor annak, hogy Ön értékesítse ingatlanát, a világon minden értelme megvan.

Ha nem érzi jól magát a tárgyalási folyamatban, vagy nincs ideje rá, akkor érdemes megfontolni egy ingatlanügynök alkalmazását. Végső soron az első lépésnek annak kell lennie, hogy nézzen körül az interneten különböző blogokban, ahol az ilyen jellegű tapasztalataikat írják le mások, és olvassa el, hogy mi tartozik a folyamathoz.

Kapcsolódó cikkek

Ingatlanközvetítő nélkül

Ingatlanközvetítő nélkül

Ha azon gondolkodik, hogy "ingatlanügynök nélkül kellene eladnom a házamat", a jelenlegi ingatlanpiac és az interneten megtalálható szolgáltatások megkönnyítik a dolgát.