Ezek a karácsonyi ételek leterhelik a gyomrunkat - mire érdemes odafigyelnünk?

A keksz, a puncs, a süti és a snapsz mind-mind a karácsony megkerülhetetlen részei. De mit (t)együnk, hogy ne terheljük túl a gyomrunkat?
Ezek a karácsonyi ételek leterhelik a gyomrunkat - mire érdemes odafigyelnünk?

A vajas sütemények, a csokoládé és a magas cukortartalmú karácsonyi nasik az ünnepekkor keményen megdolgoztatják a gyomrunkat.

Az eredmény? Puffadás, gyomorégés, emésztéi nehézségek. Éppen ezért érdemes a karácsonyi vacsora vagy látogatás előtt salátát enni, ami gyomornyugtató hatású és elősegíti az emésztést.

A közkedvelt italok, így a forralt bor is növeli a gyomor vérellátottságát, így még több alkohol kerül be a véráramunkba. Nem árt, ha az italok összetevőit frissen készítjük el, és spórolunk az alkohollal, mivel a bomlástermékek hajlamosak a gyomorfalba "kapaszkodva" lassítani az emésztési folyamatot.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Ezek a karácsonyi ételek leterhelik a gyomrunkat - mire érdemes odafigyelnünk?

Ezek a karácsonyi ételek leterhelik a gyomrunkat - mire érdemes odafigyelnünk?

A forralt bor és a mézeskalács mellé fontos, hogy gyomorkímélő ételeket és italokat is elfogyasszunk.

Így csomagolhatjuk be környezetbarát módon a karácsonyi ajándékokat

Így csomagolhatjuk be környezetbarát módon a karácsonyi ajándékokat

Nem muszáj cipősdobozt és kartonpapírt használnunk, vannak jobb ötletek is.