Miért olyan egészséges a moringa?

A moringa és a benne található tápanyagok
A moringa tehát nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag forrása a káliumnak, a kalciumnak, a magnéziumnak, a cinknek, a vasnak, a mangánnak és a réznek, de ezen kívül antioxidánsokban is rendkívül gazdag. Milyen antioxidánsok találhatók meg a moringában? Többek között a flavanolok, a luteolin, a kempferol, a kvercetin és az apigenin. Az antioxidánsok, segítenek leküzdeni az oxidatív stresszt, amely sok esetben okozhat nem csak fertőzéseket, de különféle betegségeket is.
A moringa és a rákos megbetegedések
A moringának kitüntetett szerepe van az egyes rákos megbetegedések elleni küzdelemben, védelemben, hiszen olyan tápanyagokkal van teli, amelyek csökkentik ezeknek a rákos megbetegedéseknek a kockázatait. Például a moringában megtalálható izotiocianátok csökkentik a tüdőrák kialakulásának kockázatát, még az olyan személyek esetében is, akik rendszeresen dohányoznak.
A moringa még egy olyan vegyületet is tartalmaz, amely segítséget nyújt a már kialakult, daganatos sejtek elpusztításában.
A moringa, mint vércukorszint - szabályozó
A moringának hatása van a vércukorszintre is. Az állandóan magas vércukorszint nem csupán a cukorbetegség kialakulásának kockázatát növeli meg, de a cukorbetegség és a magas vércukorszint oka lehet a szívbetegség kialakulásának is. Kutatások igazolják, hogy a moringa, segítséget nyújthat a vércukorszint szabályozásban is.
Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akiknél gyakori problémaként jelent meg a magas vércukorszint. A vizsgálati alanyok 3 hónapon keresztül minden egyes nap, 5 teáskanál moringaport fogyasztottak. A vizsgálat végén megállapításra került, hogy a vizsgálati személyek éhgyomri vércukorszintje mintegy 13 százalékkal csökkent.
A gyulladás ellenszere is lehet a moringa
A folyamatos gyulladás meglehetősen veszélyes, hiszen hosszútávon oka lehet a szívbetegség és a rákos betegségek kialakulásának. A moringa gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A gyógynövény gyulladásgátló hatása a benne lévő izotiocianátoknak köszönhető.