10 kutyafajta kezdő gazdiknak

Ki ne álmodozott volna kicsi gyerekkorától kezdve saját kutyáról? Ha eljött az az idő, hogy valóra váltsd ezt az álmot, de nem tudod, hol kezdj bele a kutyás életbe, adunk pár tippet!
10 kutyafajta kezdő gazdiknak

Ha már a fekhelyek és tálkák között nézelődsz, és azt böngészed, melyik brit kutyatápot válaszd leendő kedvenced etetéséhez, fontos, hogy kiválaszd, milyen ebbel kötöd össze az életed következő kb. 10-14 évét.

Természetüknél fogva, nem minden fajta való elsőgazdás családba. Összegyűjtöttünk azonban 10 kutyafajtát, amelyekkel könnyebb belevágni a boldog gazdi létbe.

Labrador – Az örök kedvenc

Akár sárga, csoki, vagy fekete, a labrador minden színben csodaszép! Ráadásul nem véletlen, hogy rengeteg labrador dolgozik segítőkutyaként az emberek mellett! Könnyen nevelhető, okos és barátságos. Az egyik legjobb fajta ahhoz, hogy bevezessen egy embert a csodálatos kutyás életbe!

Golden retriever – Az elragadó szeretetgombóc

A golden retriever egyike azoknak a kutyafajtáknak, akikre nem lehet máshogy tekinteni, mint egy négylábú, nagybundás családtagra. Intelligens, és hihetetlenül nyugodt, így a gyerekes családok nagy kedvence!

Újfundlandi – A hatalmas „plüssmackó”

Gyerek(ek) mellé kifejezetten jó választás az újfundlandi is, akik méreteik ellenére imádnivalóan türelmesen viselik a visítást és húzás-nyúzást. Köztudottan vízimádó kutyák ők, akik szívesen elkísérik a gazdit akár tóparti nyaralásaikon is.

Boxer – A bolondos „örökgyerek”

Ez a hosszúlábú, turcsiorrú szőrös gyerek egy életre megszeretteti veled a kutyás életet! Barátságos és suta, akit kiváló humorérzékkel áldott meg a sors! Így akkor sem fogsz tudni haragudni rá, ha kisebb-nagyobb bosszúságokat okoz.

Uszkár – Az érzékeny társ

Az uszkárok természete már egy kicsit jobban hasonlít az emberekéhez. Az eddig felsorolt fajtákkal ellentétben az uszkárok lelke sokkal érzékenyebb, kifinomultabb bánásmódot igényel. Nagyon figyelmes, nem túl tolakodó társak ők, akik minden körülmények között ragaszkodnak a gazdi társaságához. Hivatalosan 4 különböző méretben és számos színben várják, hogy egy család teljes jogú tagjai lehessenek.

Yorkshire terrier – A táskában hurcolt városi eb

Az elmúlt évek hatalmas kedvence a „Yorkie”, aki apró termete ellenére következetes nevelést igényel. Tehát ha első kutyaként egy yorkie-t választasz, kösd fel a gatyád! Ugyanis amennyire cuki, annyira akaratos is ez a fajta. Azonban tudatos odafigyeléssel remek társ válik belőle!

Francia bulldog – A legtrendibb társ

Ugye te is észrevetted, hogy mennyi francia bulldog bukkant fel a környezetedben az utóbbi időben? Nem véletlen! Ezek a röfögő, horkoló kis dömperek imádnivaló tulajdonságaikkal egyre több ember szívét rabolják el. Ennél a fajtánál különösen fontos a leinformálható származás, hiszen sok betegségre hajlamosak.

Bichon bolognese – Cukimuki mini barika

Ez a kedves, ragaszkodó kutyus jól kijön más állatokkal is, de csak nagyobb gyerekek mellé ajánljuk, akik tiszteletben tartják a személyes terét. Azonban ennél a fajtánál is szükséges a tudatos, következetes nevelés, mert annyira okos, hogy könnyen a fejedre nőhet!

Bichon havanese – A gazdi apró „tépőzára”

Ez az kis szőrgombóc annyira ragaszkodik a gazdihoz, hogy állandóan a nyomában van, mindenhová követi. Így rengeteg figyelmet igényel! Játékos, vidám természete azonban biztosan levesz a lábadról! Ráadásul termete ellenére igen aktív, így ha szeretsz kirándulni, mindenképpen vidd magaddal őt is! Imádni fogjátok az együtt töltött időt!

Cavalier King Charles spániel – A bohókás arisztokrata

Vidám és barátságos ebek, akik szívesen kipróbálnak különböző kutyás sprotokat is a gazdival. Nagyon okosak, ezért a tanításuk igazi sikerélmény lesz még egy kezdő gazdi számára is! Szinte bármiben alkalmazkodik a gazdi igényeihez, ráadásul más állatokkal is szívesen él együtt. Remek választás akár kisebb gyerekek mellé is!

Bármilyen fajta mellett teszed le a voksod, légy nagyon körültekintő, és kizárólag megbízható tenyésztőtől vásárolj!

Kapcsolódó cikkek

Tippek a kutya kiképzéséhez

Tippek a kutya kiképzéséhez

A kutya kiképzése szórakoztató és kifizetődő élmény lehet.

10 kutyafajta kezdő gazdiknak

10 kutyafajta kezdő gazdiknak

Ki ne álmodozott volna kicsi gyerekkorától kezdve saját kutyáról? Ha eljött az az idő, hogy valóra váltsd ezt az álmot, de nem tudod, hol kezdj bele a kutyás életbe, adunk pár tippet!