Tippek a kutya kiképzéséhez

A kutya kiképzése szórakoztató és kifizetődő élmény lehet.
Tippek a kutya kiképzéséhez

Számos tényező játszik szerepet, például a kiképzési idő, az ismétlés és a jutalmazás. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki kutyája kiképzéséből, győződjön meg róla, hogy a megfelelő technikákat alkalmazza.

Mindenekelőtt figyelembe kell vennie a kutya méretét, akivel dolgozik. A kutyáknak rövid a figyelmi ideje, ezért fontos, hogy rövid, éles szakaszokban dolgozzunk velük. Valójában legalább három 5 perces intervallumra kell törekednie. Ezután áttérhet a hosszabb foglalkozásokra.

Ezután gondolja át a tréning céljait. Ha például az a célod, hogy a kutyád ne ugráljon a bútorokra, akkor következetesnek kell lenned. Nagy jutalmat kell adnia kedvencének, amikor jó viselkedést tanúsít. Emellett fokozatosan kell leszoktatnia a jutalomfalatról.

Az alapokon túlmenően a mindennapokba be kell építenie némi szórakozást és játékot is. Például kipróbálhatsz néhány új trükköt egy játékkal, vagy játszhatsz apportírozást. Ezek remek módja annak, hogy kötődjön a kutyájához, és egy kis szükséges felüdülést nyújthatnak a rohanó életében.

A sikeres kutyakiképzés másik kulcsa, hogy mindig legyen kéznél póráz. A póráz lehetővé teszi, hogy visszairányítsa a kutyusát, amikor az megpróbál elkóborolni. Ez különösen fontos, ha egyedül van. Emellett a póráz jó emlékeztető a határaidra is.

Természetesen önnek is határozottnak kell lennie, hogy a kutyája ne vegye önt félvállról. Ha azonban betartja a szabályokat, és ragaszkodik hozzájuk, a kutyája megtanulja, hogy jobban viselkedő családtag legyen.

Egy kis kutatást is kell végeznie, és ki kell derítenie, hogy a számos tréningtrükk közül melyek a leghatékonyabbak. A legjobb az egészben, hogy sokkal élvezetesebb lesz, ha tudod, mit csinálsz. A pozitív hozzáállás megtartása az egyik legfontosabb tipp a kutya kiképzéséhez. Ennek eredményeként élvezni fogja a kutyájával töltött időt, miközben büszke lesz magára.

Végezetül pedig kutatnia kell egy kicsit arról, hogyan veheti rá a kutyáját, hogy a helyzettől függetlenül helyesen cselekedjen. Ez azt jelentheti, hogy megtanulja, hogyan akadályozhatja meg, hogy a kutyája ellopja az ételt a vacsoraasztalról. V

Kapcsolódó cikkek

Tippek a kutya kiképzéséhez

Tippek a kutya kiképzéséhez

A kutya kiképzése szórakoztató és kifizetődő élmény lehet.

10 kutyafajta kezdő gazdiknak

10 kutyafajta kezdő gazdiknak

Ki ne álmodozott volna kicsi gyerekkorától kezdve saját kutyáról? Ha eljött az az idő, hogy valóra váltsd ezt az álmot, de nem tudod, hol kezdj bele a kutyás életbe, adunk pár tippet!